Wilde weekend | bezoekersinfo

voor scharrelkinderen en hun (wilde) ouders

Allereerst: de voorpretgroep

Nodig vooral je partner/vriend(in)/ander gezelschap dat met je mee komt uit door dit door te sturen.

  • Download Telegram in de appstore van je telefoon
  • Kom er gezellig bij!

*Bekijk je dit niet op je mobiel? Je kunt de link op de laptop in je notities zetten als die synchroniseert met je telefoon en vervolgens openen op je telefoon. En als je denkt ‘huh?’ dan kun je de link het beste met pen op papier overnemen. 

Wat is co-creatie?

Misschien wel het belangrijkste stukje van het Wilde weekend: we maken het Wilde weekend samen. Dat nemen we letterlijk. In plaats van passieve deelname, doe je actief neem. Dát is de kracht.

Daarom doen we op donderdag potluck en koken we op vrijdag samen (dat begint donderdagavond al een beetje, maar meer daarover vertellen we tijdens het openingspraatje donderdag om 17 uur!). Het kan allemaal simpeler, maar dit is leuker!

En via co-creatie: dit houdt in dat je zelf iets mag initiëren! Een paar activiteiten kunnen in de vrouwentempel plaatsvinden (tot 12 zittende personen). Voor die locatie zijn tijdssloten ingeruimd, die vind je in de roze map in de buitenwoonkamer. Daar staat ‘vrouwentempel’ bij. Vul je je activiteit minimaal een dag van tevoren in? 

Je kunt ook zelf een plek verzinnen (een veldje, een bosrand, wat dan ook) en dan zijn de mogelijkheden ineens eindeloos! Ook dan noteer je je activiteit in de roze map (bij de juiste afdeling).  

Tot slot maken we het hele feest samen. We streven ernaar dat IEDEREEN om uiterlijk 17 uur op zondag kan afzwaaien. Vast niet heel conventioneel, maar we geloven in de kracht van samen en eigenaarschap nemen.

Help je zondag mee het terrein netjes achter te laten? Een belangrijke: afval moet in de containers (niet bij de toiletten). Verder hebben we een paar sterke mannen nodig die de tent op het veld zondag tussen 16 en 17 uur neer kunnen halen. Mocht je dat wel willen doen, laat je het dan aan een van de crewleden weten? Bedankt alvast!

Het Wilde weekend voelt als een experiment in samen leven. Ik weet zeker dat dat veel moois gaat opleveren. 

Thema Wilde weekend: Jouw verlangen in beweging

Voor de ouders staan alle workshops en cirkels dit jaar in het teken van het in beweging zetten van ons verlangen.

Hieronder een greep uit sessies waaraan je kunt deelnemen:

  • Motherblessings;
  • Familieopstellingen;
  • Vrouwen- & mannencirkels;
  • Partnerworkshops;
  • Yoga & meditatie;
  • Sensualiteit & beweging.

Iedere dag starten we gezamenlijk met een dagstart. Alvast even intunen op: waar verlangen we naar? En hoe kunnen we hier beweging in brengen?

Na de dagstart waaiert iedereen uit om een dag vol avonturen te beleven rondom zijn of haar verlangens.

Jij als ouder ervaart tijdens het weekend meteen al de kracht van samen.

Én krijgt tegelijkertijd de tools aangeboden om ook thuis het leven van jouw dromen in beweging te zetten.

Meeneemlijst

  • Potluckmaaltijd voor donderdagavond
  • Blauwe campingstekker mee
  • Evt. verlengsnoer (geen must, wel handig)
  • Yogamatje, dekentje & kussentje als je bij een cirkel wilt aansluiten
  • Toch die ene warme trui voor ’s avonds
  • Verder alles wat je nodig hebt bij kamperen
  • handig: notitieboekje/schriftje/journal en een pen

En als je bang bent dat het koud wordt ’s nachts: schapenvachtje en wolletjes voor onder je matje voor extra comfort en warmte (wist je dat door de tussenruimte ​​tussen laagjes de warme ontstaat? Je wordt dan een menselijke thermosfles).

Wat gaan we doen?

Naast het vertrouwde broodjes bakken, huttenbouwen met bamboestokken en reuzebellenblaas, hebben we op het Wilde weekend nog van alles in petto voor je.

Let op: Bij sommige activiteiten (met beperkt plek) moet je je inschrijven. Dat doe je in de roze map die in de buitenwoonkamer ligt vlakbij de tram. Schrijf je voor 1 cirkel in en wacht even af of er ruimte is voor een 2e cirkel. Máár… de ervaring leert dat ons publiek veel te bescheiden is, de latere cirkels zijn tot nu toe altijd leger omdat mensen ruimte voor een ander willen laten. Supermooi, en ook zonde als je wel gewild had. Dus: CLAIM DIE TWEEDE CIRKEL WEL ALS JE ER HEEN WILT.  Je kunt altijd een uurtje van tevoren even spieken of de lijst al vol is.

Dagopening

Iedere dag om 10 uur starten Anke en Sandii graag met jou de dag samen met een dagopening. Aansluitend is er een dagopening voor kinderen en ouders door Sanne Zweye, met steeds een van de elementen in de hoofdrol. Ben jij er ook bij? Voor de vroege fitterds (niet vroege vitters) kun je voor die tijd je lijf losschudden bij een yogales van Helga Hattuma.

Cirkels

Dit jaar is er weer een team van fijne mensen die cirkels (voor vrouwen, mannen, partners, alleenstaanden, ouder-kind) geven en ruimte houden voor jou. Dit is een plek om je uit te kunnen spreken, te delen, te verbinden en te luisteren (naar anderen én jezelf). De cirkels worden gegeven door Ilse Donker, Natída Lopez Adradoz, Caroline Kepinski, Rauric Schelvis, Dominique Kribben, Alies Verstegen, Thirza van Dalen, Sanne Zweye, Monique van der Steeg en Ewout van Grondelle.

Vrouwentempel

Deze plek is voor en door vrouwen, aangeboden door Dominique Kribben, om tot rust te komen in een veilige bedding. Deze tempeltent zal iedere dag van 11:00-21:00 open zijn met een programma gericht op de voeding van jouw mooie vrouw-zijn. Daarnaast is de tempel binnen deze tijden, tussen de activiteiten door, open als ontmoetingsplek voor (alleenstaande) moeders, voor jou om te komen ontspannen, je kleine hummel rond te laten kruipen, of om even rustig je baby in te voeden. Je kunt je op beschikbare tijden inschrijven om zelf in het kader van co-creatie een activiteit aan te bieden.

Sensualiteit

Seks kan na het krijgen van kinderen heel ver weg voelen. Wanneer zou dat dan moeten? En is er wel zin? Terwijl je je altijd sensueel kunt voelen, ook zonder seks. Hoe werkt vrouwelijke sensualiteit eigenlijk? Hoe kun je ervoor zorgen dat je je sensueel voelt? Dit praatjevraagje door Leona Schirp is voor vrouwen én mannen. De workshop die de volgende dag volgt is alleen voor vrouwen.

Partner-sessie over eerlijkheid

Grow into the confidence to realize your desires together. Coming with your partner is nice, but not a necessity. This session will be given in English by Oliver Brandl & Anke Verbruggen.

Dans en zang

Sanne Wijbenga nodigt je uit je wilde zelf te dansen. Je ziet haar in een sessie systemic movement op zondag en ze zweept je voor de silent disco van zaterdag op via een meditatie. Caroline Kepinski kun je af en toe horen bij het avondvuur. Op je programmaboekje staan een paar liedjes die ze zingt. Doe lekker mee!

Skillsharing

Iedereen kan iets, ook al denk je misschien van niet. In de skillsharing nodigt Ilse Donker je uit om aan te sluiten, te delen wat je kunt, te leren van anderen en elkaar te helpen. Kinderen ook welkom. Haak vooral aan! Kinderen kunnen ook meedoen met Bouwen met Douwe – timmeren met hout en spijkers.

Wat zullen we eten?

Samen aan iets werken verbindt en als je het dan ook nog kunt opeten is het helemaal feest. Daarom gaan we op het Wilde weekend donderdags potlucken en vrijdags soep maken. Op zaterdag staat foodtruck Sergeant Pepper er met indiaas eten! 

Koffie en thee

In de Walvis kun je dagelijks tussen 8 en 11 uur (behalve donderdag) en 16 – 20 uur (behalve zondag) terecht voor thee, koffie en al dan niet geschuimde havermelk, of een combinatie van dit alles. Misschien is er ook nog wel wat lekkers bij!

Potluck donderdag

Een potluck is een blije naam voor: iedereen maakt iets lekkers en deelt dat. Stelregel: maak zoveel van een gerecht dat je er als huishouden genoeg aan hebt. Als iedereen dat doet, dan is er genoeg. Denk aan handig deelbare dingen als spiesjes, baksels, maar ook salades en soepen kunnen prima. Iedereen heeft zelf een bord/schaaltje/bestek mee, dus dat komt helemaal goed. De potluck doe je met je eigen kampeerveld of voeg samen met het veld naast je. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd… Per veld is er een vuurschaal en hout kun je bij de tram ophalen, dus iets opwarmen kan ook.

Samen koken op vrijdag

Achter de schermen heeft de lieftallige Natída van Tintofood met ons meegedacht over hoe we met een grote groep kunnen koken en eten. We maken op donderdagavond de bouillon en op vrijdag maken we daar samen een voedzame soep van. Ondertussen kunnen de kinderen serieus aan de slag om broodjes te bakken boven het vuur. Ik zeg ‘kinderen’, maar ik weet inmiddels dat het meestal de ouders zijn die het brood mogen afbakken. Verder maken we samen salades, en je kunt opgeven voor het snij-, roer- en bakwerk (dat zie je vanzelf in het programma). We zorgen voor vegan en glutenvrije opties (sporenvrij lukt niet).

Foodtruck zaterdag

Sergeant Pepper komt met overheerlijk indiaans eten. Vegan, met glutenvrije opties.

Menukaart:

– Kids falafel wrap + nachos 7,-

– Kokoslinzencurry met rijst en atjar. 12,95

– Jackfruit rendang met rijst en atjar. 12,95

– Chana masala: curry van kikkererwten/zoete aardappel met rijst en atjar

– Vegan samosa (2): pasteitjes gevuld met aardappel & erwten. 6,-

– pappadum: Indiase linzen crackers. 2,50

– Mango Lassie: Indiase Mango milkshake. 3,-

– Verschillende zoetigheden en koeken.

Vluchten naar het winkeltje

Ontbijt en lunch regel je dus zelf. Geen zorgen over eten; naast de camping zit een kleine Spar met alle vertrouwde basisdingen. En daarnaast kun je snacken. Komt het toch allemaal goed. 

Aankomstinformatie

Fase 1: Eerst maar eens de camping vinden

Camping Dijk en meer

Proefpolder 4

1619 EH Andijk

Om te arriveren rijd je de dijk naar beneden, langs de paarden, tot aan Vakantiepark Het Grootslag. Daar kun je links van de slagboom parkeren.
Door de speeltuin loop je (bruggetje over rechts) naar de tram (die begin 1900 in Wenen rondreed).

Fase 2: Leuke plek, maar waar moet ik heen?
In de koffiehoek (de Kameel, een van die toffe containers die je ziet als je voorbij de tram, langs de handmatten, op je tenen over de schelpjes, voor je kijkt. Daar meld je je (je hebt een bevestiging in je mail maar geen spannende codes of iets dergelijks – het is net een camping). Daar ligt een slagboomticket én een programmaboekje voor je klaar. 

Fase 3: Hoe vind ik mijn plek?
De leukerd in de koffiehoek weet op welke plek je staat (of waar je accommodatie te vinden is) en hoe je daar het beste kunt komen met je auto. Je hebt ingevuld bij welke provincie je ingedeeld wilt worden. We hebben daar zo goed mogelijk rekening mee gehouden. Je krijgt een veldje toegewezen, niet een vaste plek, maar er staan wel nummers bij de plekken. Zet je spul alsjeblieft een beetje lief op, met voldoende ruimte voor anderen en op een plek met een nummer.  

Fase 4: Nu zit ik nog met die auto
Als je alles ingericht hebt dan zouden we het heel fijn vinden als je de auto/aanhanger parkeert op de parkeerplaats van de camping (behalve als je met de camper komt natuurlijk). Staat aangegeven op de plattegrond! Zo houden we de camping zo groen en veilig mogelijk.

Hier vind je meer over Camping Dijk en meer