retreat het lekkere leven

voor (te) hardwerkende ondernemers

Bouwen aan het leven waar je naar verlangt, in een groep met gelijkgestemden

Jij wilt een lekker leven waarin je met de stroom mee beweegt, niet meer bezig bent met wat anderen van je vinden, waarin je niet schopt tegen een wereld waar je niet in gelooft maar bouwt aan de wereld waar je naar verlangt. Samen. Op onze eigen manier.

Voor leiders met een missie die eigenlijk met hun handen in de aarde willen zijn. Een verzachtend retreat, onder leiding van Sandii Zachte en Anke Verbruggen van Wilde vrouw.  

Leuk hoor, dat mensen je zo’n inspirerend voorbeeld vinden, maar wat heb jij er aan? Je ziet ook wel dat je het in de ogen van anderen voor elkaar hebt, maar als je heel eerlijk bent, voel je vooral dat je

 • meer zou willen kunnen genieten van het gezinsleven
 • meer verbinding zou willen met je partner
 • meer in de natuur zou willen zijn

Retreat Het lekkere leven is voor hardwerkende ondernemers die verlangen naar minder. 

Een eigen bedrijf hebben, dat betekent veel yang: beslissingen maken, actie ondernemen, geld verdienen. Het is verleidelijk om daarin door te schieten. Ook wel wat de wereld ons voorleeft. Maar wij geloven: daar worden we niet gelukkiger van.

Vergis je niet: wij houden van de yang in het leven! Maar, yang zonder yin put ons uit. Ja, er zijn momenten van actie! Ja, er mag (lekker veel) geld verdiend worden. Maar vanuit welke basis doen we dat? Vanuit welke energie vertrekken we? En zijn er misschien andere, meer kloppende keuzes te maken, zodat het zachter kan. Zachter in jezelf. Zachter naar je kinderen. Zachter naar je partner? Hoe kun je je bedrijf zo inrichten zodat het stróómt? Niet alleen voor jou, maar ook voor jouw dierbaren, moeder aarde, het grote geheel?

Aan het einde van het retreat heb je jouw leven en de manier waarop je je bedrijf hebt ingericht met liefde en rust aanschouwd. Je hebt gevoeld wat wel klopt en wat niet meer klopt. Je weet wat je te doen staat om de boel zo in te richten, zodat jouw go go go kant én jouw zachtere, vrouwelijke kant in balans zijn. Aan het einde van het retreat voel je je vrijer in je lijf, je leven en in je hoofd. Meer verbonden met jouw mensen; je gezin, partner en vrienden.

We dalen af in onszelf, bevrijden onszelf van moeten en grijpen vast wat belangrijk voor ons is. 

verbinden met de natuur * persoonlijk leiderschap * vrijheid met je mensen * meer plezier

 

Wij (Anke en Sandii) voelen aan alles dat dIT RETREAT belangrijk is. Voor jou, voor de groep én voor de wereld. 

Voor de wereld; die heeft voorbeelden nodig van vrije, maar in verbinding zijnde vrouwen. Jij bent er al een en na dit retreat zeker. Stralender, zuiverder en luider. Een pilaar voor andere vrouwen om zich aan op te kunnen trekken. 

Voor jou; je hebt het geboorterecht je volle potentie te leven. Ook als je voelt dat je al zoveel in het leven gekregen hebt. jij bent in essentie oneindig veel vrijer dan de menselijke jou zich kan indenken. Het is tijd om je dat te herinneren.

Je systeem verlangt ernaar dat je doet wat je wilt, niet pas als je eerst andere dingen voor elkaar hebt, maar nu, onvoorwaardelijk. Je verlaat dit weekend met een opgeladen batterij en het gevoel dat je vrij bent om het leven te kiezen dat voor jou bestemd is.

SAMEN BOUWEN AAN HET LEVEN VAN JE DROMEN 

Wat kun je van ons verwachten?

We zien je, maar wel wat gemakkelijker als je je laat zien. We spiegelen je, als we voelen dat dat dienend is. We dragen je, waar we voelen dat dat nodig is. We juichen voor je, altijd, en vooral wanneer je op je eerlijkst bent. We kijken je groot, waar je dat zelf vergeten bent. We porren je, op het moment dat het tijd is. 

Verwacht geen therapie, wel radicale eerlijkheid. Geen stappenplan, wel het openbreken van mogelijkheden voor je leven.

Wat verwachten we van jou als je met ons meegaat?

Dat je mens bent, met al je kanten. Dat je vol ja zegt tegen de retreat, met al haar kanten. Dat je meisje bent, omdat we dat altijd ook zullen blijven. Dat je volwassen vrouw kunt zijn en haar eigen shit draagt.

Wilde vrouw,

Jij bent zacht, maar een leeuwin als het moet. Je voelt je vrij en krachtig in jezelf. Je zegt wat je denkt en voelt, zorgt goed voor jezelf en de mensen die je lief zijn. Je bouwt aan een leven dat je vrijheid geeft, autonomie, vervulling en een stevige, gezonde basis voor jouw dierbaren.

Je staat in verbinding met de natuur. Je luistert naar je intuïtie. Je voelt de wijsheid in jezelf en laat haar spreken door jouw leven. Je laat je dragen. Je hebt behoeftes, en zorgt er op een gezonde, liefdevolle manier voor dat voldaan wordt in jouw behoeftes. Je voelt je goed in je eigen lichaam, je voelt je een vrouw, in contact met jouw creatiekracht. Je wilt graag iets maken, een leven creëren, wat niet alleen klopt voor jou, maar voor het grote geheel.

Je gaat je eigen gang, op basis wat goed voelt voor jou, in verbinding met de mensen die belangrijk zijn voor jou. Je doet niet altijd wat makkelijk is, maar kiest de weg die klopt in jouw hart.

retreat het lekkere leven

retreat het lekkere leven

Dit is voor jou als:

 • Je geen slachtoffer of volger wilt zijn, maar eigenaar over jouw leven;
 • Je lekker gaat op de woorden losbreken, verwilderen en meer vanuit de basis en de natuur leven;
 • Je wilt bouwen aan een mooie wereld voor jezelf en jouw kinderen/dierbaren;
 • Je vastloopt in hoe het hoort en wat er van jou verwacht wordt;
 • Je voelt dat er heel veel dingen anders mogen als het gaat om voeding, scholing, wonen, werken & leven en je dat graag in je eigen leven wilt vormgeven;
 • Je voelt dat je onderdeel wilt zijn van de oplossing ipv het probleem;
 • Je wilt ontdekken wat waarheid is voor jou;
 • Je verlangt naar (nog meer) zelfvoorzienend leven, autonomie, het breken met bestaande systemen die niet (meer) werken voor jou, maar niet zo goed weet hoe of wat;
 • Je jouw eigen verantwoordelijkheid al pakt, maar daarin een steuntje in de rug kunt gebruiken.

Vragen die je voor jezelf gaat beantwoorden:

 • Waar neem jij nog een rol aan die je niet meer past? Waar geef jij jouw kracht weg? Waar doe je concessies aan het leven dat je eigenlijk wilt leven?
 • Hoe kun je liefdevol afscheid nemen van oude patronen, structuren, constructies? En plaatsmaken voor wat wel klopt voor jou?
 • Welke concrete stappen wil jij zetten om jouw leven nog meer naar je toe te trekken?
 • Wat heb je ervoor nodig om die stappen te kunnen zetten en hoe kun je dat voor jezelf organiseren?

 

retreat het lekkere leven

Waarmee ga je de deur uit?

Je voelt je geankerd in je vrouw zijn. Je voelt de stevigheid die nodig is om jezelf te kunnen dragen in moeilijke tijden. En je voelt de zachtheid die nodig is om je over te geven aan wat het leven voor jou in petto heeft. Je voelt de kracht die schuilt in jouw creatiekracht en je durft hier uiting aan te geven.

ONZE VISIE

Sandii: Ik ben een herstellend stadsmeisje. Opgegroeid in Amsterdam, doorgegroeid in kleinere steden, vond ik het heel eng om dan toch eindelijk eens echt buiten te gaan wonen. En het was wel waar ik al sinds mijn kindertijd naar verlangde. Ik had dan ook meer dan een maand rugpijn rond de tijd dat we het huis kochten dat we nu bewonen. Je verlangen volgen heeft vaak meer voeten in de aarde dan huppekeetje gewoon doen. Voel je dat je je verlangen mag volgen? Ben je oké met de gevolgen? Kun je het aan? Zijn de randvoorwaarden er wel? 

Ik merk sinds ik mensen coach dat er niet alleen kennis en hulp, maar ook tijd nodig is. Er is tijd nodig om het pad van je verlangen te kúnnen lopen. En bedding om je heen. Daarom is de retreat zo’n fijne plek om richting je verlangens te lopen.  Alleen ga je snel, samen kom je verder.

Anke: Als wij het leven leven met onze armen wijd open, vanuit ons diepste verlangen, dan komen we tot duurzame oplossingen voor mens & aarde.

Daar geloof ik heilig in. Wat goed is op kleine schaal, is ook goed op grote schaal. En individuen vormen het collectief, dus al het innerlijk werk dat we doen, draagt bij aan een mooiere wereld. 

Deze visie drijft mij in alles wat ik doe. Als psycholoog, ondernemer, moeder, vriendin, dochter, vrouw van.

Mijn eigen diepste verlangen komt altijd weer op hetzelfde neer: vrijheid. Niet voor niets waren de eerste woordjes die ik sprak na papa en mama: zelluf doen. Maar ik groeide net als jij op in een wereld waarin juist afhankelijkheid gevoed werd. ‘Zelluf doen’ raakte ondergesneeuwd en maakte plaats voor ‘zeg jij het dan maar’.

Sinds 9 jaar ben ik bewust de weg terug aan het bewandelen. Het is een proces van leren op eigen benen staan en eigenaarschap over het leven terug te pakken.

Iedere Wilde vrouw heeft dit pad te bewandelen en ik voel een enorm vuur en liefde voor een ieder die dapper genoeg is om het aan te gaan. De jaarcirkel geeft wat mij betreft antwoord op dat enorme verlangen om wel vrij in het leven te staan, maar dat niet alleen te hoeven doen. Vrijheid in verbinding zoals Sandii altijd zo mooi zegt. Dat is volgens mij de gouden sleutel tot een vervullend leven.

Het voelt daarom heel fijn om de retreat samen met Sandii te begeleiden. Om jou, en mezelf te geven waar we zo naar verlangen: SAMEN dit pad bewandelen. 

En zo terug te vorderen van wat altijd al van ons was.

WE STELLEN ELKAAR AAN JE VOOR

Sandii door Anke’s ogen:

‘Wat ik enorm waardeer in Sandii is dat ze zo open staat voor wie je bent, zonder oordeel. Ik voel me bij haar vrij om te zijn wie ik ben. Inclusief rafelrandjes, twijfels & mood swings. Maar ook inclusief groot succes, gekkigheid & wildigheid.  

Qua natuurlijk leven loopt Sandii altijd een stapje voor op mij, dus als ik denk: wat doet ze nu weer?! Dan weet ik dat ik er over een tijdje net zo bij loop ;).

Met Sandii deel ik bovendien iets heel bijzonders en intiems: een visie. Een visie voor een betere wereld. We zijn hier allebei heel precies en zorgvuldig in. We sturen elkaar berichtjes van andere inspiratoren om hier almaar scherper in te worden: wat vinden wij hier zelf van? Hoe staan we erin? Bij welke kleur op het kleurenpallet voelen wij ons thuis? 

Samenwerken met Sandii voelt als een cadeautje wat ik iedere week weer opnieuw mag uitpakken.’

Anke door Sandii’s ogen:

‘Ik zei eens tegen iemand: ‘Anke is de meest zuivere persoon die ik ken.’ En toch is ze leuk. Hoe is het mogelijk? Anke prikt dwars door je heen en eigenlijk wíl je dat ook (dat weet ze, weet ik zeker).

Ze is voor mij een groot voorbeeld in het lopen van haar eigen pad, óók als het haar wat kost. Ze practiced keihard wat ze preached en dat vind ik echt mooi om te zien. 

En ik heb haar graag om me heen om mee te lachen, met grapjes enzo. Maar ook omdat het gewoon echt fijn is om haar om me heen te hebben. Anke is een rustpunt. Daarom geef ik haar met liefde de leiding in het inplannen van rustmomenten op onze samenwerkdagen. 

Om het hele pakketje Anke ben ik blij dat we elkaar hebben gevonden in onze visie voor de wereld. En hysterisch dankbaar dat we samen het avontuur van Wilde vrouw instappen.

Investering

Tarieven exclusief btw

Een jaar begeleiding met 12 livedagen.

1900 euro

Tijdelijk tot en met 20 juni:

1700 euro

retreat het lekkere leven