Joepie, wat leuk dat jouw lekkerste zomer eraan komt!

Wil je je zomer nóg lekkerder maken? Zin om elkaar live te ontmoeten? Kom naar het Wilde weekend!

WILDE WEEKEND 2024
12-15 augustus Zeewolde

voor scharrelkinderen en hun (al dan niet) wilde ouders

Ticketverkoop sluit (of eerder bij uitverkocht)

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

We gaan samen een dorpje bouwen

Op veler verzoek valt het Wilde weekend dit jaar in de zomer! Van 12-15 augustus maken wij ons eigen blije dorpje.

Deze keer op een nieuwe plek, in Zeewolde!

Samen met andere lezers kampeer je met tent, caravan of busje op de camping. Het Wilde weekend is 4 dagen lang kamperen, workshops, samen eten, spelen, verbinden, ruimte.

Er is veel mogelijkheid om anoniem rond te struinen en je eigen goddelijke gang te gaan. Maar je wordt ook uitgenodigd om samen met de anderen van je veld rond het kampvuur te zitten en écht contact te maken.

Om een beeld te krijgen: dit was het programma van Wilde weekend 2023

Het Wilde weekend heeft een kop en een staart. We maken samen een reis die van maandag tot donderdag duurt!

Ontspannen en ongedwongen, maar wel in verbinding.

We houden het kleinschalig en toch levendig. Met de beste activiteiten voor de kleintjes, voor jezelf als ouders, met heerlijke hapjes, mooie natuur en vooral met veel gelijkgestemden om je heen.

Er zijn door de dagen heen meerdere workshops, yogasessies, wildevrouwencirkels, wildemannencirkels en andere gekkigheid om je bij aan te sluiten. Lekker eten, huttenbouwen, dansen alsof je het meent, optredens, vuur maken, broodjes bakken, prieken in de modder en aanschuiftafels om samen aan te eten.

Er is veel ongedwongen eigen tijd terwijl je ook gewoon lekker op jezelf kunt zijn. Vuur stoken omdat er genoeg handen zijn om hout te sprokkelen, het vuur te beheren en onvoorzichtige kinderhandjes te beschermen. Verhalen vertellen en muziek maken. Rondbanjeren als de jager-verzamelaar die we van binnen zijn.

Lekker vies worden van het vele buiten zijn. Gebruikmaken van ieders talent. En simpelweg in het gras liggen zonder zorgen.

Thema deze editie: Wild van binnen

Alle workshops en cirkels staan dit jaar in het teken van ‘wild van binnen’. Geen zorgen, niets heftigs. Maar we laten ons aangeharkte leven even achter ons en verwilderen (een beetje).
Hieronder een greep uit sessies waaraan je kunt deelnemen:
 • Familieopstellingen;
 • Vrouwen- & mannencirkels;
 • Ouder-kindactiviteiten;
 • Partnerworkshops;
 • Yoga & meditatie;
 • Sensualiteit & beweging.
Iedere dag starten we gezamenlijk met een dagstart. Even een moment van samen.
Na de dagstart waaiert iedereen uit om een dag vol wilde avonturen te beleven.

Het Wilde weekend is voor jou als:

 • je niet alleen wilt dromen van een ander leven, maar het ook echt wilt dóen;
 • je sowieso weet dat jouw verlangen is om het meer sámen te doen: samen zorgen, samen leven, samen opvoeden;
 • je met ons wilt ervaren en leren: hoe werkt samen bouwen, samen leven, en hoe kunnen we dat niet alleen ervaren op de camping, maar ook in ons dagelijks leven?
 • je wil ervaren hoe het is om samen aan iets moois te bouwen;
 • je zin hebt in een fijn weekend met je gezin op de wildste camping van Flevoland!

De grootste gemene deler op Het Wilde weekend lijkt te zijn dat we begrijpen dat een kind in de eerste levensjaren de basis legt voor het hele leven. En met een basis van vertrouwen kun je je leven lang toe.

Het Wilde weekend gaat niet om vermaak. Natuurlijk vind je er lekkere workshops zoals yoga voor groot en klein. Maar het gaat om iets veel waardevollers. Een veld vol mensen die kinderen zien voor de fantastische wezens die zij zijn. We maken samen een generatie die opgroeit in vertrouwen. Deze kinderen mogen het leven ontdekken in vrijheid, terwijl hun ouders heel dichtbij ze zijn.

Hoe sterk je idealen ook zijn, hoe zelfbewust je ook in het leven staat: je kunt niet alles alleen. En dat hoeft ook niet.

Kom erbij. Je bent welkom.

 

REACTIES

Op eerdere edities

Dit zeiden lyrische bezoekers op/na onze vorige kampeerweekenden:

“WAT WAS HET PRACHTIG. ZO’N FIJN SFEER, DIE IK METEEN AL PROEFTE TOEN IK GISTEREN OP DE CAMPING LANDDE”

“MOOI HOE ER ELKE AVOND DOOR IEMAND IETS WERD MEEGENOMEN, ALSOF HET AFGESPROKEN WAS. OOK MOOI, DE KRACHT VAN HET VUUR. ZODRA HET VLAMDE, ZAT ER EEN KRING VAN GROTE EN KLEINE MENSEN OMHEEN ❤️”

“HET WEEKEND IS VOORBIJ GEVLOGEN! WAT HEBBEN WE HET GOED GEHAD”

korting voor leden en abonnees

Let op: als abonnee van de Wildeboekenreeks (of van Wilde vrouw magazine) en als lid van community Leven in vrijheid ontvang je 10 procent korting op je tickets. Tip: regel dat voordat je je tickets bestelt!

Wilde Weekend

12-15 augustus Zeewolde

WIJ MAKEN ons eigen blije dorpje

N

 

Wees erbij als je zin hebt in:

Z

Fladderen en flierefluiten
Waar je ook kijkt, er is wat te beleven. En dat zonder overprikkeling, op deze superfijne rustige camping.

Z

Een beetje visie
In workshops en praatjes kun je je verder verdiepen in het ouderschap en je eigen ontwikkeling.

Z

Prieken in de modder
We gaan natuurlijk niet een beetje schoon zitten te zijn! Op het Wilde weekend word je vies en je kinderen ook.

Z

Belevenissen
Beestjes zoeken, rondscharrelen, op pad met mede-avonturiers; het aanbod is rijk.

Z

Vurrukkuluk biologisch happen
De eerste avond eten we samen potluck style. De andere avonden kun je terecht op de camping voor idioot lekker eten! 

Z

Vele handen om je te dragen
Verlang je naar minder moeten? Op Het Wilde weekend gaat het allemaal nét even wat gemakkelijker. Er is altijd iemand die jou wil helpen.

Z

Buiten je comfortzone gaan
Want er is veel geks te beleven! Doe lekker mee.

N

 

Dit krijg je:

Een belachelijk lekker kampeerweekend met leuke wilde ouders van scharrelkinderen.

Tijd om op adem te komen met workshops voor jezelf.

BONUS: Wie weet ontmoet je je nieuwe beste vriend of vriendin!

Het Wilde weekend 2024 is van 12-15 augustus Zeewolde

Kom er lekker bij!

GROEI, VERBIND EN SPEEL OP HET WILDE WEEKEND

Veelgestelde vragen (met antwoorden!)

Heb je toch een andere vraag? Stel die via info@wildevrouwmagazine.nl

Over je aankoop
Zijn er accommodaties?

Ja. Een paar. Dat werkt zo.

 1. Je belt naar camping Energy-up en boekt een accommodatie (tenzij ze op de website nog open staan, dan kun je rechtstreeks boeken, dat is het snelst).
 2. Daarna mail je naar info@wildevrouwmagazine.nl dat je geboekt hebt en dan sturen wij je een link naar losmenstickets. Je betaalt dan niet meer opnieuw voor een plek (de investering per persoon is verder hetzelfde.)
Ik heb een plekje besteld, maar niets ontvangen, wat nu?

Het komt weleens voor dat het systeem geen bevestiging verstuurt. Geen ramp, het is vast gelukt. Mocht je nu niets in je mailbox krijgen? Stuur dan even een berichtje naar info@wildevrouwmagazine.nl en we sturen je met alle liefde de bevestiging toe.

Wat is allemaal wel en niet inbegrepen in de prijs?

Het eindbedrag waar je op uit komt wanneer je je plek hebt geboekt en de personen die je meeneemt aan de boeking hebt toegevoegd is inclusief kampeerplek, stroom, toeristenbelasting, hout voor de vuurplaatsen, toegangskaartjes voor de vier dagen, ALLE workshops en activiteiten en natuurlijk het gebruik van de campingfaciliteiten.

Kan ik ook komen zonder te kamperen?

Helaas! Alleen als je komt kamperen kun je meedoen met het Wilde weekend. Je kunt wel extra losse mensen toevoegen aan je kampeerplek. Een extra groot mens regel je  hier Een extra klein mens regel je  hier.

 

Oh, mijn partner komt tóch wel. Wat nu?

Gezellig de pellig! Je kunt losmenstickets bestellen. Een extra groot mens regel je hier. Een extra klein mens regel je hier.  (Of nou ja, de mensen moet je zelf meenemen, de tickets kun je bij ons regelen.)

 

Mag ik ook met mijn caravan komen kamperen?

Zeker! Alle kampeermiddelen zijn welkom. Van tent tot vouwwagen en van caravan tot kampeerbusje.

Wat als ik geen tent (of ander kampeermiddel) heb?

Vorige edities deden mensen een oproepje op hun eigen Facebookpagina. Dat werkt heel goed. Eigen kampeerspullen is zo 2017.

Kan ik dat wel aan; 'in mijn eentje' kamperen?

Je bent niet in je eentje! Wat wij hebben ervaren toen we vorig keer kampeerden is hoe gedragen je je kunt voelen als je samen op zo’n veld staat en hebt besloten dat je even bij elkaar hoort. Voor het avondeten maak je een hapje of je bestelt bij de cateraar een daghap. Hoe heerlijk is dat? Er is een rijk aanbod waar je bij kunt aanhaken als je wilt en daarbij word je uitgenodigd écht met elkaar in gesprek te komen.

Het lukt me niet om m'n tent in m'n eentje op te zetten. Hoe moet dat nou?

Vorige keren waren er altijd mensen die wilden helpen. Als je tickets hebt kun je in de besloten voorpretgroep aangeven waar je hulp bij zou willen hebben.

Mag mijn hond mee?

Nee, ook niet die lieverd van jou. Sorry!

Krijg ik als abonnee korting?

Jazeker! In een mail van mei (of in een mail na aanmelding als je korter abonnee bent) vind je een kortingscode voor 10% korting op het aankoopbedrag voor je Wilde weekend-plek en de losse-mensen-tickets.

Geen mail gezien maar je bent wel abonnee of lid van community Leven in vrijheid? Mail dan naar info@wildevrouwmagazine.nl o.v.v. ledenkorting Wilde weekend en je krijgt je code zodat je als de wiedeweerga jouw plek met korting kunt reserveren.

Voor vertrek
Wat neem ik mee?

Naast je kampeeruitrusting ook: vlaggetjes of zonnelichtslinger (superbelangrijk hè?), scherp mesje, eventueel eten, een koelbox, koelelementen, thermosfles, servies, zwemkleding, handdoeken (o.a. één als yogamat of je neemt je matje ook gewoon mee), deken of kleed of schapenvacht voor buiten. Én als je een plek hebt besteld met stroom: de blauwe campingstekker voor electriciteit en eventueel een verlengsnoer is best handig, al hebben de meeste plekken geen stroom!

Stroom?

Nope. De meeste plekken hebben geen stroom. We zorgen voor een grote koelkast om wat koel te houden. Maar dat is beperkt. Houd er rekening mee dat er maar 4 ampère (880 Watt) op de stroompaaltjes bij de kampeerplekken met stroom zelf zit. Hierin moet een eurostekker. Aan de eurostekker kan een verstekdoos, waar je bijvoorbeeld 6 telefoons tegelijkertijd kan opladen. (Maar telefoons, wie heeft dát nou nodig?) Er is bij plekken met stroom genoeg stroom om te kolven, een koelkastje aan te sluiten of een flesje op te warmen. Senseo’s kunnen niet aangesloten worden. Maar koffie zetten kan super makkelijk met een los filter.

Is de wc niet te ver?

Valt wel mee. Er zijn 1 goed sanitairgebouw op de camping. En voor ‘s nachts kun je een potje meenemen als je wilt.

Wifi?

Hartstikke afwezig!

Hoe kom ik er?

Super makkelijk. Navigeer naar Wielseweg 9, 3896 MB Zeewolde

Eenmaal gearriveerd
Naar wie moet ik toe?

Voor alle campingdingen kun je uiteraard terecht bij de leukerds van de camping. Verdere informatie hierover volgt.

Hoe moeten we slapen?

Je kunt matjes naast elkaar ploffen, een stuk of drie, en baby’s tussen twee grote mensen in leggen. En als je tweepersoonscabines hebt kun je er ook voor kiezen om samen met je kleintje te slapen en je partner met een ander kind, bijvoorbeeld. Ook eens leuk.

Wat gaan we nou eigenlijk doen?

Eígenlijk wat je zelf wilt. Deels door ons ingevuld, deels is er ruimte om je uit te nodigen tot co-creatie.

Is er ook catering aanwezig?

De eerste avond doen we potluck! Dat betekent; iedereen neemt iets lekkers mee en we delen gezellig met elkaar. De overige avonden kun je zelf koken (en leuk om met je buren samen te eten!) of voor ontbijt of diner in de cateringtent van de camping bestellen. Daar is ook koffie enzo!

 

Hoe zit het met film en fotografie?

We gaan mooie beelden maken. We zullen de beelden eerst met jullie delen via de mail en daarna pas openbaar. Mocht je niet op de foto willen, geef het dan van tevoren aan. Mocht er in de map met gemaakte beelden iets bij zitten waar je heel ongelukkig van wordt, dan kun je dat nog aangeven voordat we het openbaar maken.

Anders nog iets?

Het Wilde weekend vieren we met respect voor elkaar, het campingterrein en de natuur. En dat wil bijvoorbeeld ook zeggen: dat je je afval netjes achterlaat in de daarvoor bedoelde containers naast de receptie en je alleen kampeert op de daarvoor aangewezen kampeerplaatsen (en niet op mooi ingezaaide stukken lang gras of bloemenperkjes).

Vanaf hoe laat ben ik welkom?

Donderdag 1 juni kun je vanaf 14:00 inchecken op Camping Dijk&Meer. Het feest duurt tot zondag 4 juni 17 uur.

Het Wilde weekend is niet voor jou als je:

 • geen zin hebt
 • niet van vieze voeten houdt
 • liever niet met andere mensen bent

Het Wilde weekend is voor jou als je:

  • zin hebt in meer lol met je gezin
  • Wilde mens, community Leven in vrijheid of Wilde vrouw magazine als warm bad ervaart
  • graag met andere mensen die met hetzelfde bezig zijn in gesprek gaat
  • behoefte hebt om andere ouders van scharrelkinderen te ontmoeten

 

HET WILDE WEEKEND 2024 is van 12-15 augustus in Zeewolde

Hét kampeerweekend voor lezers van de Wildeboekenreeks, leden van community Leven in vrijheid, abonnees van Wilde vrouw en andere al dan niet wilde ouders van scharrelkinderen

korting voor leden en abonnees

Let op: als abonnee van de Wildeboekenreeks (of van Wilde vrouw magazine) en als lid van community Leven in vrijheid ontvang je 10 procent korting op je tickets. Tip: regel dat voordat je je tickets bestelt!