Wilde vrouw

radicaal op je gevoel leven in een aangeharkte wereld

wilde vrouw jaargroep

coachingstraject

Bouwen aan het leven waar je naar verlangt, in een groep met gelijkgestemden

Jij wilt een lekker leven waarin je met de stroom mee beweegt, niet meer bezig bent met wat anderen van je vinden, waarin je niet schopt tegen een wereld waar je niet in gelooft maar bouwt aan de wereld waar je naar verlangt. Samen. Op onze eigen manier.

Voor leiders met een missie die eigenlijk met hun handen in de aarde willen zijn. Een intensief en grotendeels live traject, onder leiding van Sandii Zachte van Wilde vrouw.

Leuk hoor, dat mensen je zo’n inspirerend voorbeeld vinden, maar wat heb jij er aan? Je ziet ook wel dat je het in de ogen van anderen voor elkaar hebt, maar als je heel eerlijk bent, voel je een verlangen dat je niet te veel wilt aanwakkeren. Want aanwakkeren leidt tot er iets mee moeten doen. Een beetje spannend. Als je niemand om je heen hebt om je aan op te trekken, is het comfortabeler om te blijven waar je bent. Terwijl je eigenlijk…

 • meer zou willen kunnen genieten van het gezinsleven
 • meer zelf zou willen maken
 • meer in de natuur zou willen zijn

Ooit dacht je ‘dat kan niet’. Nu weet je al een tijdje dat het wel kan, maar praktisch de stap zetten voelt groot. Te groot voor alleen. 

Gelukkig hoeft dat niet. We dagen je uit om eigenaarschap te nemen over je leven en dat hoeft niet alleen. 

We zijn een groep.

De Wilde vrouw jaargroep is voor volwassen vrouwen die nóg meer van meisje naar grote vrouw willen groeien. Die een beetje huphup kunnen gebruiken omdat ze weten wat het cadeau aan het einde van de tunnel is; dat lekkere leven.

Een lekker leven waarin je met de stroom mee beweegt, niet meer bezig bent met wat anderen van je vinden, waarin je niet schopt tegen een wereld waar je niet in gelooft maar bouwt aan de wereld waar je naar verlangt. Samen. Op onze eigen manier.

Aan het einde van dit jaar kijk je terug naar de meisjesstukken die je achter je gelaten hebt, naar de overtuigingen die uit een ver verleden voelen en naar het leven dat teveel gestuurd is door de ogen van de buitenwereld. Aan het einde van het jaar voel je je vrijer in je lijf, je leven en in je hoofd. Meer verbonden met jouw mensen; je gezin en vrienden, met de vrouwen uit de groep (jóuw vrouwen!) en wat er voor jou toe doet; je levensmissie.

Zeg je JA tegen de jaargroep dan zeg je ja tegen de naakte jou (figuurlijk – in principe) in de groep, tegen je hart openstellen aan de groep, tegen grote stappen zetten richting het leven waar je naar verlangt en tegen veel meer eigenaarschap over je leven nemen.

We dalen af in onszelf, bevrijden onszelf van moeten en grijpen vast wat belangrijk voor ons is. 

verbinden met de natuur * persoonlijk leiderschap * vrijheid met je mensen * meer plezier

 

Wij van wilde vrouw voelen aan alles dat dit traject belangrijk is. Voor jou, voor de groep én voor de wereld. 

Voor de wereld; die heeft voorbeelden nodig van vrije, maar in verbinding zijnde vrouwen. Jij bent er al een en over een jaar zeker. Stralender, zuiverder en luider. Een pilaar voor andere vrouwen om zich aan op te kunnen trekken. Dat is oké, want jij hebt jouw stam aan vrouwen die jou voeden.  

Voor de groep; we hebben het nodig samen te bouwen. Samenvoorzienend, samenwerkend, samenvertrouwend. Samen zijn we oneindig veel krachtiger. 

Voor jou; je hebt het geboorterecht je volle potentie te leven. Ook als je voelt dat je al zoveel in het leven gekregen hebt. jij bent in essentie oneindig veel vrijer dan de menselijke jou zich kan indenken. Het is tijd om je dat te herinneren.

Je systeem verlangt ernaar dat je doet wat je wilt, niet pas als je eerst andere dingen voor elkaar hebt, maar nu, onvoorwaardelijk. In de jaargroep maken we daarom ruimte om direct te handelen naar dat wat belangrijk voor je is. Je creëert nieuwe gewoontes, gebruikt je handen, daagt jezelf uit, laat jezelf zien en leert nieuwe skills.

SAMEN BOUWEN AAN HET LEVEN VAN JE DROMEN 

Wat kun je van ons verwachten?

We zien je, maar wel wat gemakkelijker als je je laat zien. We spiegelen je, als we voelen dat dat dienend is. We dragen je, waar we voelen dat dat nodig is. We juichen voor je, altijd, en vooral wanneer je op je eerlijkst bent. We kijken je groot, waar je dat zelf vergeten bent. We porren je, op het moment dat het tijd is. 

Verwacht geen therapie, wel radicale eerlijkheid. Geen stappenplan, wel het openbreken van mogelijkheden voor je leven.

Wat verwachten we van jou als je instapt?

Dat je mens bent, met al je kanten. Dat je vol ja zegt tegen de jaargroep, met al haar kanten. Dat je meisje bent, omdat we dat altijd ook zullen blijven. Dat je volwassen vrouw kunt zijn en haar eigen shit draagt. Dat je actie onderneemt waar dat nodig is. 

Wilde vrouw,

Jij bent zacht, maar een leeuwin als het moet. Je voelt je vrij en krachtig in jezelf. Je zegt wat je denkt en voelt, zorgt goed voor jezelf en de mensen die je lief zijn. Je bouwt aan een leven dat je vrijheid geeft, autonomie, vervulling en een stevige, gezonde basis voor jouw dierbaren.

Je staat in verbinding met de natuur. Je luistert naar je intuïtie. Je voelt de wijsheid in jezelf en laat haar spreken door jouw leven. Je laat je dragen. Je hebt behoeftes, en zorgt er op een gezonde, liefdevolle manier voor dat voldaan wordt in jouw behoeftes. Je voelt je goed in je eigen lichaam, je voelt je een vrouw, in contact met jouw creatiekracht. Je wilt graag iets maken, een leven creëren, wat niet alleen klopt voor jou, maar voor het grote geheel.

Je gaat je eigen gang, op basis wat goed voelt voor jou, in verbinding met de mensen die belangrijk zijn voor jou. Je doet niet altijd wat makkelijk is, maar kiest de weg die klopt in jouw hart.

Na dit jaar:

 • Heb je stilgestaan bij jouw leven: waar verlang je nu echt naar? Wat mag er anders?
 • Heb je hardnekkige gedachtepatronen losgelaten die je in de weg staan om je verlangens te realiseren;
 • Heb je inzicht in wat jou in de weg staat om eigenaarschap te nemen over jouw leven;
 • Heb je nieuwe stappen gezet richting een meer autonoom en zelfvoorzienend leven;
 • Heb je meer rust en stevigheid gebracht in je bedrijf;
 • Voel je je meer in contact met de natuur, het grotere plaatje, de cyclus van dood en leven;
 • Voel je je meer verbonden met jouw scheppende kracht als vrouw;
 • Heb je ervaren wat het is om alles te mogen voelen wat gevoeld mag worden;
 • Weet je hoe je milder kunt zijn voor jezelf;
 • Heb je je dieper verbonden met jouw leiderschap;
 • Weet je wat je wilt, hoe je het wilt en met wie;
 • Heb je een sisterhood om je heen verzameld die jou kan dragen;
 • Zijn er mogelijkheden voor je opgebroken waarvan je zelf niet eens wist dat ze er waren;
 • Voel je je vrijer om van jezelf te laten horen;
 • Voel je je lichter;
 • Sta je steviger.

Wat gaan we doen in dit jaar samen?

Herfst – Samenvertrouwen

We maken met elkaar de krachtigste groep ooit. We oefenen in geven en nemen, dragen en gedragen worden en nemen één belangrijk besluit: dit is onze groep. Hier is het veilig. We zien elkaar. Daarvoor is het belangrijk jezelf te leren dragen, jezelf veiligheid te geven en je grootste zelf te zijn – vanuit ontspanning, niet vanuit opblazen.

De herfst is de oogstijd en we herinneren onszelf eraan dat we al kunnen oogsten, dat alles er al is. We geven daar vorm aan door op allerlei manieren de kracht van de groep te ervaren. We mogen meisje zijn en terug naar waar je als kind naar verlangde en moeder zijn en geven wat een moeder uit haar schoot te geven heeft. 

Thema’s zijn mindset, eigenaarschap nemen en integriteit.

Dit is het moment om te verlangzamen, te observeren en te reflecteren.

Winter – Dansen in het donker

De winter slaan we als westerse mensen doorgaans graag over. Er zit ongemak in winter; je doet minder, bereikt minder en je voelt je daardoor wellicht minder van waarde. Dé uitnodiging om de waarde van jezelf te voelen in het niets. Niet in doing, maar in being. We nodigen het donker dat misschien wat spannend is uit en bewegen erdoorheen. Dansend blijkt er niets te vrezen te zijn. We zijn samen. Alles is oké. 

Thema’s zijn zelfzorg, radicale eerlijkheid en dragen & gedragen worden.

Dit is het moment om nieuwe gewoontes eigen te maken rondom rust, je handen gebruiken en het voeden van lijf en ziel. 

Lente – Een nieuw geluid

Hoe meer we in de winter zakken, hoe meer frissigs er in de lente kan ontspruiten. Langzaam begint de inspiratie weer te stromen, het ongeduld om vurig door te stampen neemt steeds verder toe. We halen de ruis weg zodat het echt voor jou belangrijkste boven komt. We nemen ruimte dit te koesteren, bij je te houden, óók als je het deelt met de wereld. Je oefent met opkomen voor wat voor jou belangrijk is, te spelen met emoties, te verdedigen, luid te zijn en te beschermen. 

Thema’s zijn levensenergie, grenzen en zelfexpressie.

Dit is het moment om nieuwe gewoontes eigen te maken rondom je uitspreken, beweging en gezondheid. 

Zomer – Vurige stappen

Deze zomer knalt alles open. Je weet precies wat je wilt, hoe je het wilt en wanneer je het wilt. Je weet waarvoor je het wilt en met wie. En je voelt aan alles dat dit niet voor jouw ego is maar voor jouw mensen. Jij bent de voorouder van je kleinkinderen en dit is het moment om het stukje van de puzzel te leggen. Jouw bijdrage te leveren aan een vrijere wereld voor hen. De cirkel is rond.

Thema’s zijn verdieping, leiderschap & veerkracht.

Dit is het moment om nieuwe gewoontes eigen te maken rondom volharden, daadkracht en sturing geven.

WILDE VROUW JAARgroep

Wat kun je van de livedagen verwachten?

Stel je voor… je komt aan bij onze plek en je hoort de vogeltjes zingen, de wind ruisen en voelt de zon, blaadjes, regen of sneeuw op je gezicht. Je ziet al een paar vrouwen van de groep, jóuw, groep. Het is ochtend, maar je kunt de lunch al ruiken. Twee van je groepsgenoten zijn namelijk extra vroeg opgestaan om met de kok de warme, bio-vega en voedende maaltijd voor te bereiden.

De ochtend zijn we bezig met diep werk, je weet wel, met tranen en openbaringen en alles. Omdat het je vrijer maakt. Omdat het oplucht. Omdat alles wat je van je afschudt je lichter maakt. Het leven lichter maakt. 

Dan gaan we lekker met elkaar lunchen. We bedanken de makers van deze maaltijd, de natuur en alles wat deze maaltijd mogelijk gemaakt heeft. 

Na de lunch gaan de handen uit de mouwen. We weten dat we geen hoofden op stokjes zijn, maar ervaren we het ook zo? We maken, helpen, dienen, leren. En we voeden de plek.

Met de lekkerste moeheid van de wereld gaan we naar huis. Vol zin om naar de mensen te gaan waar we het, naast onszelf, allemaal voor doen. 

Even praktisch

12 keer per jaar zijn we samen; 8 keer een diepduik, 2 keer een chilldag, 2 keer een skilldag.

De diepduiken

Gemiddeld twee keer per seizoen komen we samen om onze groep en onszelf te voeden en te versterken. Denk aan sharings en oefeningen, journallen en gekkigheid. 

De chilldagen

Twee keer per jaar waaien we samen uit. Om niets te hoeven en simpelweg ruimte te hebben voor jezelf en elkaar. Ook letterlijk met ruimte; we doen dit lekker in de natuur. Natuurlijk met een potluck (= iedereen brengt iets lekkers te eten in en we delen dat met elkaar).

De skilldagen

Dromen van een bosvrouwtje worden kunnen we allemaal, je systeem wil bewijzen zien dat je het leven dat je wilt leven leeft! We geloven allemaal in het terughalen van ambachten die onze grootouders wel en wij niet beheersen, we zijn immers geen hoofden op stokjes maar scheppende wezens. Twee keer per jaar oefenen we skills die al dan niet ernstig buiten onze comfortzone liggen. Ook van elkaar!

12 KEER PER JAAR KOMEN WE LIVE BIJ ELKAAR, OM VANUIT DE KRACHT VAN DE GROEP TE BOUWEN AAN HET LEVEN DAT JE WILT LEVEN

RADICALE EERLIJKHEID

OPENBREKEN VAN MOGELIJKHEDEN

RICHTING

Neem de tijd

Het liefst willen we alles meteen hup hup veranderen. We zijn er vaak ook goed in, om van alles van onszelf te verwachten op het moment dat we voelen: hé, dit wil ik graag anders doen.

Maar veranderen is een proces. En als we de tijd nemen om dat proces van binnenuit, met de seizoenen mee te laten rijpen, dan transformeren we op een diepere laag. Dan doe je niet enkel iets anders aan de buitenkant, maar dan voelt het totaal anders aan de binnenkant.

Dat is wat we faciliteren met de jaargroep: diepgaande verandering van binnenuit. Zodat je niet hard hoeft te werken voor de verandering. Je bént de verandering.

De moed van overgave

Dit proces vraagt om radicale eerlijkheid en de moed van overgave. Onszelf eerlijk in de spiegel durven aankijken, soms onze armen in de lucht te gooien vanuit het niet-weten, ons met ogen dicht achterover laten vallen en erop vertrouwen dat we opgevangen worden. Als we samen durven open te breken wat was, ontstaat er ruimte voor wat komt.

Dit is voor jou als:

 • Je ondernemer bent of wilt worden;
 • Je van meisje naar vrouw wilt ontwikkelen;
 • Je geen slachtoffer of volger wilt zijn, maar eigenaar over jouw leven;
 • Je lekker gaat op de woorden losbreken, verwilderen en meer vanuit de basis en de natuur leven;
 • Je wilt bouwen aan een mooie wereld voor jezelf en jouw kinderen/dierbaren;
 • Je vastloopt in hoe het hoort en wat er van jou verwacht wordt;
 • Je verlangt naar een sterk netwerk van eigenwijze vrouwen;
 • Je voelt dat er heel veel dingen anders mogen als het gaat om voeding, scholing, wonen, werken & leven en je dat graag in je eigen leven wilt vormgeven;
 • Je voelt dat je onderdeel wilt zijn van de oplossing ipv het probleem;
 • Je wilt ontdekken wat waarheid is voor jou;
 • Je verlangt naar (nog meer) zelfvoorzienend leven, autonomie, het breken met bestaande systemen die niet (meer) werken voor jou, maar niet zo goed weet hoe of wat;
 • Je jouw eigen verantwoordelijkheid al pakt, maar daarin een steuntje in de rug kunt gebruiken.

WILDE VROUW JAARGROEP

Waarmee ga je de deur uit?

Aan het eind van het traject weet je je omringd door vrouwen die zich hebben opengesteld voor jouw verlangens en je daarin hebben willen dragen. Met je hebben meegedacht, meegehuild, meegelachen. Je grootkeken en toejuichten.

Je voelt je geankerd in je vrouw zijn. Je voelt de stevigheid die nodig is om jezelf te kunnen dragen in moeilijke tijden. En je voelt de zachtheid die nodig is om je over te geven aan wat het leven voor jou in petto heeft. Je voelt de kracht die schuilt in jouw creatiekracht en je durft hier uiting aan te geven.

DATA VAN DE LIVEDAGEN

 

2023

22 september
6 oktober
13 november
15 december

2024

12 januari
9 februari
8 maart of 22 maart (volgt)
5 April of 19 April (volgt)
17 mei
14 juni
5 juli
6 sept

Investering

Tarieven exclusief btw

Een jaar begeleiding met 12 livedagen.

4300 euro

Tijdelijk tot en met 20 juni:

3900 euro

In termijnen kan ook:

900 euro bij aanmelding + 12 keer 275 euro (steeds voor de 1e van de maand, startend eind augustus 2023).

Tijdelijk aanbod (tot en met 20 juni):

900 + 12 x 300 euro ex btw (steeds voor de 1e van de maand, startend eind augustus 2023).

WILDE VROUW JAARgROEP