Wilde vrouw

radicaal op je gevoel leven in een aangeharkte wereld

Stevig in je schoenen

 

Wat staat er nu in het nieuwe blad?

De eerstvolgende editie valt in maart op de mat. Die nieuwe editie, wat staat er nu in? Christel schrijft bijvoorbeeld over thuisonderwijs, dat zij haar nu 14-jarige zoon al jaren heeft gegeven en nog steeds geeft. Ik schrijf over over knuffelen, consent, over wat jouw invloed is op wat je dochter of je zoon mee gaat maken, of hoe ze zich zullen gedragen. En er komt een nieuwe rubriek! Die heet ‘Uitgevlogen’. Ik ben er heel enthousiast over. Een eigenzinnige vrouw gaat hier in gesprek met haar inmiddels volwassen kinderen om het te hebben over hoe het was tijdens de opvoeding. Zij kijken samen terug hoe de kinderen hun jeugd hebben ervaren.

Er verandert in het tijdschrift als geheel niet veel, het is meer een ‘coming out’ dat we het blad echt voor vrouwen maken.

 

Waarom ‘wilde’ en waarom ‘vrouw’?

Het woord wilde en het woord vrouw maakt veel los. Voel je je echt vrouw? Collega Nelleke en ik hebben er zelf al moeite mee!

Op de schaal van gender en op de schaal van leeftijd/ontwikkeling kan het zijn dat je je niet echt vrouw voelt. Er zit ook een soort ongemak op het woord vrouw. ’Ben ik dat dan?’

Bij ’wild’ is dat net zo. Wild kan associaties oproepen van een vrouw die altijd aan het dansen is op de bar, terwijl jij al blij bent als je even kan douchen tussen alle tijd met de kindjes door.

Wild is oer, rauw, natuur. Wilde vrouw kan je op meerdere manieren opvatten, het gaat er ons om dat jij niet een wilde vrouw hoeft te zijn, maar dat zij een stukje van jou is dat al in je zit en dat meer ruimte wil krijgen. Als je de Happinez leest, ben je niet meteen compleet spiritueel en van de Linda word je niet helemaal rebels. Het is een stukje van jou.

Een wilde vrouw is een archetype. Synoniem voor de heks, zo voelt het. Het is het archetype van de vrouw die gaat staan voor wat ze vindt. Ze volgt haar gevoel, ook al is dat tegen de stroom in. Ik denk dat het in deze tijd superbelangrijk is dat we ruimte geven aan het stukje van onszelf dat tegen de stroom in wil gaan. Jij hoeft geen Wilde vrouw te worden.

 

Ik voel me niet thuis bij het woord Wilde vrouw.

Het is iets in jou dat misschien ongemakkelijk voelt, bij mij is dat ook zo, en dat vind ik juist zo interessant. Waarom is het nou zo ongemakkelijk? Ga je straks de titel van het blad wegmoffelen? Ik heb lang als ondertitel op mijn insta gehad ‘wilde vrouw van binnen’. Dat betekent ook niet dat ik de hele tijd op de bar sta te dansen. Een wilde vrouw kan ervoor kiezen om te gaan skinny dippen. Of wierook afsteken. Of ze denkt ‘nu wil ik meer gaan werken. Want ik wil me meer ontplooien, expressie geven, creatieve dingen doen, een keuze maken die mensen niet snappen.’ Dat is een wilde actie en past allemaal bij wilde vrouw.

 

Er zijn veel mensen die Kiind ontgroeien en dat zelf echt jammer vinden. Dat is ook een belangrijk punt voor de verandering.

We zijn een klein blad. Met 6000 abonnees ben je klein. We geven geen grote bedragen uit aan automatiseringen. We zitten niet in babyboxen. Daardoor kan het lang duren voordat mensen Kiind leren kennen. Het instapniveau ligt hoog. Maar ben je eenmaal lid, dan omarm je het ook vaak. Op het moment dat je denkt ‘Kiind is helemaal voor mij’, heb je vaak al een tweede kind en ben je al heel ver in je ontwikkeling als ouder en als mens. En dan merk je dat je ook snel weer uit het tijdschrift groeide.

Je hart ligt er helemaal, maar na een paar jaar weet je het inhoudelijk wel. Je gaat misschien niet meer bevallen, je weet alles al over dragen en omgaan met huilen. Je kinderen worden te oud voor wat er in het blad staat. Maar je wil dan nog niet weg van het blad!

We horen regelmatig van ouders die hun abonnement op hebben gezegd omdat de kinderen te groot zijn geworden, en daarna toch weer een abonnement nemen omdat ze de verbinding missen. En daarom gaan we nu veranderen. Het gaat veel meer over ouderschap: en dat gaat over wat er met jezelf gebeurt in relatie met je kind. Wat heb ik te doen om er voor mijn kinderen te zijn? Wat wil ik voorleven, omdat ik ze gun dat ze dat voorgeleefd krijgen? En wat heb ik nodig om dat te doen?

Je blijft hier (met dit proces) langer mee bezig dan met de informatieve stukjes. We gaan in Wilde vrouw meer inspiratie bieden, meer verhalen brengen, opinie, en verdieping.

 

Wat moet je doen als al abonnee was en je het nieuwe blad wil blijven ontvangen?

Niks! Je blijft het vanzelf ontvangen.

 

Wordt Wilde vrouw ook interessanter als je kind 9+ is?

Daar zijn we inderdaad mee bezig. Onvoorwaardelijk opvoeden is echt een investering waarvan je niet weet hoe het op lange termijn zal uitpakken. Daar gaan we ook over schrijven.

 

Kom jij (Sandii) nu weer terug in beeld?

Ik heb vorig jaar gezegd: ik ben hoofdredacteur-af. Ik ben niet meer het gezicht. Het voelde wel klaar. Ik had zon beetje alles gezegd over die eerste jaren ouderschap. Nu we het blad verruimen naar eigen ontwikkeling, is het voor mij ook weer uitdagend dus ja, je zult zien dat ik de editorials weer schrijf.

Op dit moment stuurde ik een aantal mailtjes over alle veranderingen. Wees gerust, ik blijf daar niet mee doorgaan. Binnenkort krijg je weer de gebruikelijke mails lekker over de inhoud, en dat komt vanuit het team.

 

Komt er weer een Kiindweekend?

Ja! Alleen heet het nu Wilde Weekend. Het weekend wordt weer net zo heerlijk, het krijgt dezelfde inhoud, hetzelfde vertrouwde gevoel, alleen een andere naam.

De datum is ook bekend, dat wordt in september en er komt nog bericht over wanneer, wat & hoe precies.

 

Kan ik me al inschrijven voor het kampeerweekend?

Nog even afwachten dus, er komt mail over!

 

‘Ik ben net abonnee van Kiind, is Wilde vrouw dan wel voor mij?’

Ja, want het gaat over jou. Het gaat niet speciaal over oudere kinderen. Heel veel informatieve dingen over kinderen kun je al op de blog lezen. Daaraan kun je ook zien dat het blog en het blad twee verschillende kanten op gegroeid zijn.

Het blad gaat meer meer  over het proces met jezelf, op de blog vind je veel gerichte info over thema’s met kinderen. Dat verschil was er al lang. Als je nu pril zwanger bent, dan kan je in het blad heel veel herkenning voelen en een vooruitblik naar wat er gaat komen. Op kiindmagazine, de blog en de socials kun je veel lezen, informatie vinden, en in het lidmaatschap van de Kiindspeeltuin vind je allerlei content, dus cursussen, video’s, opdrachten, lives, het platform waar je kunt uitwisselen en connecten met elkaar. Daar is je stam.

Als Kiind je nu al aanspreekt, dan zal dat ook voor Wilde vrouw gelden.

Wil je weten ‘hoe werkt een draagdoek?’, dan kun je op de blog terecht. Zoals dat voorheen ook al was. Dat blijft.

 

Is Wilde vrouw ook voor mensen zonder kinderen?

Wie weet ooit in de toekomst, maar nee, voor nu niet. Het is in principe echt relevant voor mensen die kinderen hebben of met kinderen werken. Dat was nu bij Kiind al zo, en daarin verandert niks.

 

Hoe zit het met de boektijdschriften, komt daar een abonnement voor?

Nee. Die gaan we los maken. Het worden er ook niet heel veel, een stuk of vijf, zes. De boektijdschriften die ik voor me zie, zijn mooi gemaakt per fase. Baby, peuter, kleuter, schoolkind (en dan een beter woord voor deze leeftijdsgroep, want waarom ‘school’-kind?), tiener. Die laatste willen we al heel erg lang maken. We zijn niet ‘groot genoeg’ om een doorlopend tijdschrift te maken over tieners, maar een boektijdschrift kunnen we dus wel gaan maken! En dan willen we er nog eentje maken voor zwangeren. Dit wordt dus geen abonnement, maar we denken wel iets interessants te verzinnen voor als je de hele reeks wil bestellen.

 

Tot welke leeftijd van je kinderen is Wilde vrouw?

Er zit geen max aan. Het lijkt me supercool als oma’s het gaan lezen. Het gaat veel meer over al die thema’s in het leven waar je mee bezig blijft en hoe je je leven wilt vormgeven. En dat aanzetje wordt gegeven als je je eerste kind krijgt. Maar dat gaat niet over als je kind 3 is, of 6 of twaalf. Het kan zijn dat er een fase komt dat je denkt ‘en nu ik!’. Het gaat over jouw ontwikkeling. Jouw waardes. Het gaat over duurzaamheid, over hoe je wil leven, over jouw keuzes. Ik wil dat het blad ook relevant is als je kind 18 is en je denkt ‘okee, nu ga ik in een tiny house wonen.’

 

Worden het nu dan twee bladen?

Nee.

Kiind houdt alles wat er was, maar het tijdschrift krijgt de nieuwe naam Wilde vrouw. Kiind blijft: op de socials, de blogs, website, de Kiindspeeltuin, cursussen, ebooks, boektijdschriften.

Er zullen mensen zijn voor wie Kiind en Wilde vrouw even relevant is. Maar het kan ook zijn dat je de praktische kant van Kiind niet meer zo nodig hebt, en je je vooral thuis voelt bij Wilde vrouw. Of andersom.

 

Heb je een totaal andere vraag over het abonnement op het tijdschrift?

Mailen
klantenservice@aboland.nl o.v.v. Wilde Vrouwabonnee

Bellen
MA – VR 9.00 – 17.00 uur
+31 (0)251 – 257924

De abonneeservice regelt alles met betrekking tot je tijdschriftabonnement of je Kiindspeeltuinlidmaatschap.

Gaat je vraag over iets anders? Zoek dan het juiste plekje hiervoor op onze contactpagina.